Hvem er vi?

Amagerbro Frikirke startede i november 1997 som et resultat af en gruppe menneskers ønske om at lave en relevant kirke i København.

I begyndelsen var der omkring 20 mennesker tilknyttet kirken. Siden da har kirken vokset sig større, så der i dag vil være omkring 200 børn og voksne, der ser Amagerbro Frikirke som deres kirke.

Hvad vil vi?

I Amagerbro Frikirke har vi forsøgt at udtrykke kirkens grundlag og værdier visuelt i et hus: ”Vores fælles kirke”. Huset har et grundlag, som er et direkte citat fra det Ny Testamente. Ovenpå det grundlag er der fire søjler, som repræsenterer fire grundværdier: ”At være mennesker”, ”at elske mennesker”, ”at udfordre mennesker” og ”at inspirere mennesker”. I den enkelte søjle er det udtrykt, hvordan vi ønsker at leve værdien ud.

Da Amagerbro Frikirke havde sit ti års jubilæum oplevede vi et behov for at ”genopfinde” kirken og udtrykke, hvad der er centralt for os. Det optræder som sætningerne under ”beslutninger”.

Taget, som omslutter resten af huset, er kirkens overordnede mission, som er at være ”Kirke for andre end os selv”.

En del af netværk af kirker

Amagerbro Frikirke er en del af Apostolsk Kirke i Danmark, som er en godkendt frikirke, hvad der betyder, at man f.eks. kan foretage vielser. Apostolsk Kirke er blot én ud af mange godkendte frikirkeretninger i Danmark. Af andre frikirke kan man eksempelvis nævne Baptistkirken, Pinsekirken, Missionsforbundet og Frelsens Hær.

Apostolsk Kirke har sine historiske rødder i Wales, og kom her til landet i starten af det sidste århundrede.

Hvad er en frikirke?

• Om frikirker gælder det, at:

Ligesom friskoler har samme anerkendelse, mål og berettigelse som folkeskoler her i landet m.h.t. undervisning, således virker frikirker side om side med folkekirker om udbredelsen af evangeliet om Jesus Kristus i en gensidig anerkendelse af hinanden.

• For tiden går hver 4. gudstjenestegænger i Danmark i en frikirke om søndagen.
  • Frikirker modtager ikke støtte fra staten og drives derfor udelukkende for frivillige midler. Hvis man har lyst til at støtte kirkens arbejde økonomisk med tiende eller gaver, kan man overføre et beløb til reg. nr.: 3361 kontonr.: 3116235994.